Nya elbilstillverkaren Nio vill slå sig in på Europamarknaden. Norge står först på tur. Till hösten 2022 blir det Sveriges tur. Foto: Jonas Fröberg / DN

Provkörning av Nio ES8

Teknikens Värld är bland de första att provköra nya kinesiska elbils-suven Nio ES8 – som skakar om hela elbilsbranschen. Här byts batterierna efter 50 mil i stället för att laddas. Nästa höst kommer bilmärket Nio till Sverige med lyxiga visningslokaler och batteribytesstationer.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jonas Fröberg

Nya kinesiska bilmärken står som spön i backen. Ett av de allra intressantaste heter Nio – som satsar stort på lyxiga elbilar. Nu lanseras den lyxiga el-suven ES8 i Norge som blir första marknad utanför Kina. Och om ett år kommer märket till Sverige.
Den drygt fem meter långa bilen står inbackad på en parkeringsruta i Oslo. ES8 är i samma storleksklass som suv-jättarna Range Rover, Volvo XC90 och Audi Q7, men tack vare att den är gjord som elbil redan från början kan utrymmena nyttjas väl och axelavståndet på över tre meter är bäst i klassen – och borgar för bra innerutrymmen, speciellt i baksätet. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!