Foto: Nissan

Provkörning av Nissan Leaf Nismo RC

Världens kanske minst sportiga bil har blivit transformerad till en stenhård racingbil. Nissan Leaf Nismo RC är byggd i kolfiber, har dubbla elmotorer och producerar 640 Nm. Sex prototyper är byggda, häng med när vi provkör en av dem!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Att höra Nissan Leaf och racingbil i samma mening är något som får de flesta att rygga tillbaka med en skeptisk min. Och jag ska inte ljuga, när jag fick förfrågan att ­provköra Nissan Leaf Nismo RC på racingbanan Ricardo Tormo strax utanför Valencia fick jag just en sådan. En min som snabbt ­ändrades till gapande förvåning när jag såg bilder på ­skapelsen, och än mer nu när jag står öga mot öga med Nissan Leafs otämjda syskon.

Karossen är helt egen, men ändå är det ingen tvekan om att det är en Nissan Leaf med Leaf-typiska baklyktor och strålkastare tillsammans med den V-formade grillen. I övrigt är likheterna små. Uttrycket är aggressivt och bilen har alla nödvändiga racing­attribut: svulstiga stötfångare med tillhörande aerodynamiska detaljer, stor vinge baktill och ventilation för däck och bromsar längs trösklarna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!