Det ser värre ut än det är. Bensinmotorn i Tucson Hybrid behöver inte alltid köras, men när den sparkas igång kan det ånga friskt ur det kalla avgassystemet. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Hyundai Tucson 1,6 T-GDI HEV 4WD

Elektrifiering står i fokus när Hyundai lanserar en ny generation av suven ­Tucson. Nya Tucson kommer som mildhybrid, hybrid och laddhybrid, men varför inte som elbil?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

De har lyckats nästan oförskämt bra. Med elektrifieringen alltså. Genom att erbjuda prismässigt överkomliga laddhybrider och elbilar utan långa väntetider har Hyundai plockat marknadsandelar i Sverige i sådan grad att det är lätt att glömma bort att det trots allt är suvarna som är viktigast.
Nya Tucson, den fjärde i ordningen, är viktig för Hyundai. Jätteviktig. Med sju miljoner sålda Tucsons (eller heter det Tusconer?) sedan första generationen lanserades år 2004 är den en av märkets absoluta storsäljare och i Europa är det den enskilt viktigaste modellen. Elbilsruschen till trots är Europa alltjämt en mellansuvsuktande kontinent och ända sedan första generationen Santa Fé kom år 2001 har Hyundai haft stora suvframgångar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!