Nytt utseende hos Opel Grandland som påminner det hos Opel Mokka. Foto: Opel

Provkörning av Opel Grandland Hybrid4

Tyska Opel ska bli ett renodlat elbilsmärke senast 2028. Opel ska också storsatsa på Kina med flera nya modeller de kommande åren. Men när Opel fräschar till den mellanstora suven Grandland finns fortfarande diesel på menyn, även för Sverige. Bland flera tillgängliga drivlinor valde vi att provköra den mest intressanta för vår marknad, den fyrhjulsdrivna laddhybriden.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Flygresa till Frankfurt och provkörningsslingor i Taunusbergen. Mycket mer Opel än så kan det knappast bli. Med Opels gamla högkvarter och fabrik i Rüsselsheim alldeles intill och de svängiga bergsvägarna har det här varit en vanlig scen för lansering av flera nya Opel-modeller. Här har vi tidigare kört flera varianter av Astra och flera olika suvar.
Men numera tillhör Opel franska PSA-koncernen och när jag rullar iväg med uppfräschade Grandland slår det mig: jag har aldrig tidigare kört en tysk bil som känts så fransk. Vilket inte alls behöver vara något negativt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!