Den nya loggan i fronten är en stor förändring för Peugeot. Foto: Peugeot

Provkörning av Peugeot 308 SW Hybrid 225

När alla febrar om suvar och elbilar, helst i kombination, vill Peugeot skänka lite kärlek åt en gammal hederlig mellanstor kombi. Eller som Peugeots projektmanager Agnes Tesson-Faget säger när jag frågar varför man ska köpa en 308 i stället för en suv: ”Varför inte, den är billigare, snygg och rolig att köra. Och praktisk också.”

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det kan inte vara lätt att vara tredje generationen av mellanklassbilen 308. Föregångaren fick pris som Årets Bil i Europa och firades med en brakmiddag i Eiffeltornet. Det var 2014 och sedan dess har släktingar som 3008 och 208 vunnit samma fina pris. Alla tre modellerna har också blivit storsäljare och med 208 kan man säga att Peugeot nosade på elbilseran för första gången på allvar.
Nu, 2021, är nya 308 varken kaxig suv eller klimatsmart elbil. När Peugeot snurrar fram bilden med de olika drivlinorna för 308 och 308 kombi, eller Station Wagon som fransmännen skriver, när de pratar säger de dock Estate, är det två versioner av laddhybrider, tre bensinalternativ och – faktiskt – två dieslar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!