Foto: Peugeot

Provkörning av Peugeot e-2008

Nya Peugeot 2008 är större, rymligare och finns även i en helelektrisk version. Är den billigare och smartare än Volvo XC40 Recharge?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Peugeot 2008 ömsar under 2020 skinn och får en ny kaross, med bättre utrymme och nya avancerade körassistenter. Både en trecylindrig 1,0-liters bensinmotor och en 1,5 liters diesel finns på 2008-paletten. Men den största nyheten är modellen e-2008, den helelektriska versionen. Drivlinan känns igen från e-208, Opel Corsa-e och DS 3 Crossback E-Tense – PSA-koncernen utnyttjar sin nya elplattform till fullo. Batteriet är på 50 kWh och i 2008-kostymen räcker det till en räckvidd på 31 mil. Det är ganska konkurrenskraftigt när vi skriver 2020, dock inte toppklass.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!