Provkörning av Porsche Macan Turbo

De gör det igen. Porsche bygger en bil som är ful, snabb och ställer till det i bilvärlden. Macan är nästa succé från Stuttgart.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

400 hästkrafter och ett utseende som bara en mor kan älska. Har ni hört den förut? Hästkrafterna var i och för sig 450, och året var 2002. Puritaner världen över vred sig i olust över att Porsche byggt något så förkastligt som en suv. En riktigt ful suv dessutom, utan några som helst sportbilsliknande drag förutom hästkraftsantalet som flyttade farkosten från stillastående till 100 km/h på 5,3 sekunder. Helgerån, tyckte många. Då. Sen visade det sig att Porsche Cayenne var exakt vad världen gått och väntat på. Försäljningssiffrorna sköt i höjden, så till den milda grad att det lilla företaget Porsche blev så pengastint att de försökte köpa storebror Volkswagen. Nu gick inte det riktigt i lås, men det visar i alla fall på att cashflowet så att säga gick åt rätt håll efter introduktionen av Cayenne (Porsche säljer fler Cayenne än 911:or, Boxster och Cayman. Tillsammans.) Så det är på intet sätt underligt att Porsche gör samma sak igen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!