Foto: Renault

Provkörning av Renault Captur TCe 130

Renault Captur har varit populär hos konsumenterna men inte hos vårt testlag. Nu kommer en ny version med höjd kvalitet, ny assisterande teknik och mjukare fjädring. Och som första Renault med det nya laddhybridsystemet E-Tech.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Renault Captur lanserades 2013 och blev snabbt en storsäljare. 1,5 miljoner exemplar har hittills sålts i 90 länder – avarter för Ryssland, Kina och Sydamerika medräknade. Faktum är att det är den bäst säljande modellen i B-segmentet för suvar i Europa med 215 000 sålda exemplar förra året. Det är lätt att förstå, Captur ser tuff ut. Men om alla de där människorna först läst Teknikens Världs test av bilen i nummer 23/2013 hade nog flertalet valt en annan modell. Hård fjädring, hög ljudnivå, slapp styrning och törstig bensinmotor hörde till plumparna varpå Captur hamnade sist i fyrbilstestet. Vann gjorde huvudkonkurrenten och landsmannen Peugeot 2008.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!