Efter 13 år ersätts Rolls-Royce Ghost av en ny generation där allt är nytt. Foto: Dominik Kalamus / Rolls-Royce

Provkörning av Rolls-Royce Ghost

Den andra generationen av Rolls-Royce Ghost är den perfekta elbilen, om det inte vore för att den bara kan fås med en 6,75 liter stor V12-motor som drar nästan två liter per mil. När ska elektrifieringen nå den yppersta elitklassen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett försiktigt tryck på en liten knapp på dörrhandtaget är allt som behövs för att den stora och tunga dörren ska öppnas. Lika lite ansträngning behövs för att stänga dörren, det görs genom att hålla in ett reglage på mittkonsolen. Hittills har jag knappt behövt använda en enda muskel och när jag trycker på startknappen till vänster om ratten och motorn startar hörs knappt ett knyst. Till och med öronen får vila.
Nya Rolls-Royce Ghost och jag rullar för­siktigt ut ur Warszawas grå och dystra stadskärna och samtidigt som det fortfarande är nästan spöklikt tyst från motorrummet finns en omedelbar kraftutveckling. Precis som i en elbil finns all kraft tillgänglig så fort man nuddar gaspedalen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!