Utvändigt har det inte hänt mycket med Ibiza men strålkastare med LED-teknik är nu standard. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Seat Ibiza 1,0 TSI 110 DSG FR

Dagens generation av Seat Ibiza lanserades redan 2017. Nu får den tidigare testvinnaren uppdateringar som täpper till de plumpar som testlaget anmärkte på. Men inte alla.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tråkig, plastig och snål på assisterande utrustning. Så lät Seat Ibizas minusposter för ett och ett halvt år sedan när vi ställde modellen mot Ford Fiesta, Peugeot 208 och Renault Clio. Ändå vann spanjoren det jämna testet tack vare ekonomi- och utrymmesronderna.
Seats ingenjörer verkar läsa vår ­tidning, för uppdaterade Ibiza är riktigt trevlig ­invändigt och modellen har nu fått tillgång till Volkswagen-koncernens assisterande system. Instrumentbrädan ger ett lägre intryck och längs hela kupéns bredd löper en ­vinklad list med aluminiumutseende. De centrala luftutsläppen har flyttat ner och de på sidorna har en ny rund form. Utsläppen inkapslas i provbilen av röd plast med struktur likt armeringsjärn. Fult eller inte, de ger i all fall lite krydda och de runda lyser upp på natten. Mysigt men också irriterande då de reflekteras i sidorutan i synfältet för ytterbackspeglarna.  

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!