Foto: Robin Törnros

Provkörning av Seat Tarraco 2,0 TSI 190 DSG7 4Drive

Modellen som gör Seats grundtrio av suvar komplett har börjat säljas och kommer hit i februari. Vi åker till Barcelona för att köra nya Seat Tarraco och ta reda på hur stora skillnaderna från kusinen Skoda Kodiaq är.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

På mindre än tre år har Seat genomfört en rejäl produktoffensiv, inte mindre än tre helt nya suvmodeller har lanserats och Tarraco är den största av alla. Stor är den verkligen då totallängden är 473,5 centimeter, nästan fyra centimeter längre än den storsäljande kusinen Skoda Kodiaq. Det betyder 40 liter extra bagageutrymme över Kodiaq, totalt 760 liter. Men för de som väljer sjusitsversionen betyder det även en något rymligare tredje sätesrad, om än marginellt. Hur man än vrider och vänder på det så är det fortfarande trångt. Plattformen är dock densamma MQB-A, alltså den förlängda versionen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!