Foto: Skoda

Provkörning av Skoda Enyaq iV 60

Det har blivit dags för Skoda att ge sig in bland elbilarna. Och de gör det med besked! Första provkörningen av Skoda Enyaq iV tyder på att Skoda har byggt en lyxigare och rymligare konkurrent till kusinen ID.3.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Som lillebror kan det vara ohälsosamt att sticka ut och vara för duktig på något. Är man bättre än storebror kan det göra ont. Det borde Skoda ha tänkt på innan de byggde sin Enyaq iV. Den första korta provkörningen av Enyaq iV görs redan i februari, i ett ­vintrigt Irland. Enyaq iV är Skodas andra helt eldrivna modell efter Citigo-e och den framstår som helt färdig för serieproduktion. Trots det är provkörningsbilen kraftigt maskerad och de första leveranserna till kunder kommer att ske först någon gång i början av nästa år, 2021.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!