Utan el i Polen. Vi åkte till polska Gdansk för att köra årets kanske bästa fossilbil. Foto: Skoda

Provkörning av Skoda Fabia 1,0 TSI Evo

Den tjeckiska premiärministern Andrej Babis tycker att snacket om att förbjuda försäljningen av nya bensin- och dieselbilar i Europa är ”nonsens”. Men så är en stabil bilindustri viktig för Tjeckien och för Andrej Babis. Babis kan också peka på Tjeckiens stolthet – nya Skoda Fabia – och säga att det går att bygga bra bilar även utan elektrifiering.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är 22 år av obruten ­framgång som Skoda ska kröna med fjärde generationen Fabia. Hemma i Tjeckien, där Skoda bygger sina bilar, hejar premiärminister Andrej Babis på.
Babis tycker inte om snacket i Bryssel om att EU ska förbjuda försäljning av nya bilar med bensin- eller dieselmotorer. För Babis betyder det ett störningsmoment i den sköra ekonomi han försöker bygga.
EU-länder som Sverige, Nederländerna, Danmark och för all del även EU-grannar som Norge och Storbritannien ligger på för att få fram ett slutdatum för bilar som bränner fossila drivmedel. 2035 är för sent säger många, 2030 kanske för tidigt säger andra.
– Nonsens, säger Andrej Babis som inte vill se något förbud alls.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!