Provkörning av Skoda Octavia Scout 2,0 TDI 150 4x4

Volvo XC70, Passat Alltrack, Audi Allroad, Skoda Superb Alldrive. Extra plast och extra markfrigång, men framför allt extra aktiv image. Nu har de fått konkurrens av nya Octavia Scout – som dessutom drämmer till med ett lågpris som heter duga.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Nej, det är ingen större skillnad mot en helt vanlig Skoda Octavia. Nej, den har inga finurliga system som exempelvis hjälper till när du ska köra nedför jättebranta backar. Nej, den ger inte samma status som en Audi Allroad eller Volvo XC70 på garageuppfarten i villakvarteret. Den är dessutom bara någon millimeter högre än en helt vanlig Volvo V70 (alltså utan XC). Men den har det som behövs för en helt vanlig familj som ibland ger sig ut till skogs, ibland drar en tung släpvagn eller ett hästsläp, ibland helt enkelt skiter i att skotta bakom bilen efter en natts snöfall och bara backar ut och åker till jobbet och skottar på kvällen i stället. Och den kostar bara 6 000 kronor mer än en vanlig Octavia med fyrhjulsdrift och motsvarande utrustning. Jo, det är sant.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!