Yaris är populär som privatleasingbil, den lite större suv-versionen kan sno kunder internt. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Toyota Yaris Cross Hybrid

Trenden med små suvar tycks hålla i sig och Toyota lanserar därför Yaris Cross. En RAV4 som tvättats på för hög värme och krympt. Bilen går att få med fyrhjulsdrift, något som är ovanligt för storleksklassen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Dagens bilköpare gillar suvar och trenden tycks vara här för att stanna. Man behöver inte titta i försäljningsstatistiken för att fastslå det, det räcker med att befinna sig i trafiken.
Eller besöka en bilhall. Tydligaste exemplet är avsaknaden av Volkswagen Polo som tidigare i år slutade säljas i Sverige. I stället får köparna vända sig till T-cross, förenklat en Polo i suvkläder, och självklart med ett högre inköpspris. Vår fåfänga och vurm för högbyggen är mumma för biltillverkarna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!