Nya Multivan finns med kort eller långt överhäng bak. Vi kör versionen med 20 cm längre rumpa. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Volkswagen Multivan Style 1,4 eHybrid

Det skulle ta sju generationer och drygt 70 år för Volkswagen att elektrifiera folkabussen. Har det varit värt den långa väntan, eller ska man vänta ännu lite till på den helt eldrivna versionen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

På riktigt långt håll kan den nog se ut som en strandad val. En sån där som har legat ett tag, uppsvälld och sprängfärdig och det enda man vill är att gå fram och peta på den trots att man vet att det kommer att utlösa ett litet helvete på jorden just här och nu.
Det är ingen val, men vi går fram och petar på den ändå. Och den är nästan stor som en val. Nya generationen Volkswagen Multivan, den sjunde i ordningen, är i det här ­utförandet hela 517 centimeter lång och 191 cm hög. Det här är den längre av två versioner, i normal­utförandet är överhänget bakom bakhjulen kortare och bilen är totalt 497 cm lång. Trendbrytande nog är den faktiskt både smalare och lägre än föregående generation.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!