Provkörning av Volkswagen Tiguan 2,0 TDI 190 GT

Med en 190 hästar stark dieselmotor och DSG-låda blir nya Tiguan ett rejält hot i mellansuvklassen. Vi kör den förväntade storsäljaren som kan komma att möta hårdast motstånd från de egna leden.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I Berlin med omnejd får vi äntligen tillfälle att provköra allemansdieseln. Vägarna är precis så oinspirerande, spikraka och långsamma som de möjligtvis kan vara på en provkörning. Men visst, TDI 190-motorn får då och då tillfälle att arbeta nästan för fullt. Och nog fungerar den precis lika bra i Tiguan som i Passat. Konstigt vore väl annat. Den går tyst med milda vibrationer och har lite mer kraft än TDI 150-alternativet som ibland uppfattas som kraftlöst i så här stora bilar, särskilt med last.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!