Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Volvo V90 D5 AWD

Nu rullar en av Volvos viktigaste modeller av bandet i Torslanda. Ersättaren till V70 byter namn till V90 och i en handvändning startar Volvo resan mot premiumeliten.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det gäller att sluta när man är på topp, något som rikskändisen Volvo V70 i sin tredje generation anammade. När produktionen upphörde i maj toppade modellen fortfarande försäljningsstatistiken, snudd på rekord. Nu är det vaktavlösning i Göteborg, 90-serien byter av V70 och S80 i ett nafs, men lappkastet innebär även att man öppnar upp för konkurrenter – läs Volkswagen – att sno åt sig förstaplatsen. Åtminstone i en månad eller två, innan V90 rullat ut ordentligt och modellfloran hunnit blomma ut.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!