Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Test av 4 terrängkunniga kombibilar

När hösten närmar sig gäller det att dra på sig gummi­stövlarna. Vi testar fyra kombibilar som fått rejäla sulor och tar ut dem på skogspromenader i högt tempo.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Audi A4 allroad 40 TDI quattro Proline Edition
  • Skoda Octavia Scout RS 2,0 TDI 200 hk 4x4
  • Subaru Outback 2,5 4WD Touring
  • Volvo V60 Cross Country B4 Diesel AWD Advanced Navi Pro Edition

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så här års ska man ut och traska i naturen, iförd oljerock och rejäla gummistövlar, och fylla korgarna med lingon och trattkantareller. Men det gör man ju förstås allra bäst bakom ratten – så långt som terrängkörningslagen tillåter, se separat faktaruta – och därför har vi testat fyra bilar med bra kläder.
Här är fyra bilar med höjd fjädring och gråa plastskoningar längs trösklar och hjulhus. Kombikarosser så klart, någonting annat går inte att få i kombination med bärplockarattityden – i skogen har man ju ryggsäck. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga bilar. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!