Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

5 olika hybrider i test

I stället för att elda för kråkorna kan rörelseenergi återvinnas som elektricitet. Vi testar fem hybridbilar i olika storleksklasser och ser vilken som är effektivast.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Audi Q5 55 Sportback TFSI e quattro S tronic Proline Edition
  • Renault Arkana R.S. Line E-Tech 145
  • Toyota Camry Hybrid Executive
  • Volkswagen Golf 1,0 eTSI DSG
  • Volvo V60 B4 diesel Inscription

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Trängseln är total längs Sankt Eriksgatan norrut. Gatan här i centrala Stockholm har fått sitt namn av Erik den helige och dess dryga två kilometer sträcker sig från Norr Mälarstrand i söder mot Norrtull i norr. I mitten av förra seklet var det här en av Stockholms främsta biografgator. Nu trängs snarare krogar och second hand-skivbutiker med varandra.

Men framför allt kryper trafiken fram i ett evigt stoppande och startande. När kunderna kliver ut ur butikerna med kassarna fulla av vintage-vinyl kan de se hur läppar formas till fula ord bakom rattar och vindrutor. En och annan stressad bilist försöker sig på en kreativ trängningsmanöver, men det har de ingenting för. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!