Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Skoda Enyaq och BMW iX3 i test mot Mercedes EQC och Volvo XC40

Bilköparna har flyttat fokus. Stora bilar med förbränningsmotor är ute, nu är det stora och rymliga bilar med elmotor som gäller och i fokus för många bilspekulanter står alldeles nya Skoda Enyaq. Går den på omedelbar knock mot konkurrenterna BMW iX3, Mercedes EQC och Volvo XC40 Recharge?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • BMW iX3 Charged
  • Mercedes EQC 400 4Matic
  • Skoda Enyaq iV 80
  • Volvo XC40 Recharge Twin Motor Plus

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Smekmånaden är över. Tiden då det räckte för en biltillverkare att slänga ut en eldriven modell, i stort sett i vilket utförande och med vilken prislapp som helst, är över. Elbil är inte längre lika med automatisk försäljningssuccé. När utbudet av elbilar fylls på i stadig takt, hårdnar konkurrensen och nu måste de också vara bra.
Nya och spännande modeller som Mazda MX-30 och Mercedes EQA har till exempel inte blivit några kioskvältare, trots att de är eldrivna, och tidigare storsäljare som Nissan Leaf och Hyundai Ioniq har rasat i topplistan. De håller helt enkelt inte måttet längre.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!