Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Skoda Enyaq iV och Tesla Model Y i test

Nästa generations elbil är här! Hyundai Ioniq 5 har suktat oss med snabb laddteknik till lågpris, men hur snabbt laddar den egentligen? Hur viktigt är det och hur långt efter är konkurrenterna? Vi jämför med pinfärska Tesla Model Y, tuffa amerikanen Ford Mustang Mach-E och förnuftiga Skoda Enyaq.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Ford Mustang Mach-E AWD Long Range
  • Hyundai Ioniq 5 Long Range RWD Essential
  • Skoda Enyaq iV 80
  • Tesla Model Y Long Range Dual Motor

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Hur viktigt är det att kunna ladda snabbt? Det är frågan som blir allt viktigare att ställa sig inför ett elbilsköp. 125, 150 eller 220 kilowatts ladd­effekt. Eller kanske ännu mer? Spelar det någon större roll? 

Innan man stirrar sig blind på laddeffektsiffrorna måste man fundera på hur man kommer att ladda sin elbil. För den som ofta kör långt och laddar längs vägen kan hög laddeffekt vara avgörande och betyda att man bara ­behöver stå 20 minuter i stället för en timme vid laddstationen. För den som endast gör några långresor per år och till vardags laddar hemma eller på arbetsplatsen spelar snabbladdningseffekten desto mindre roll.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!