Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Elbil eller laddhybrid? Vi testar Q4 e-tron, RAV4 Laddhybrid, ID.4 GTX och XC60 Recharge

Laddhybrid eller elbil, vilken blir bästa familjebilen just nu? Vi testar tre nyheter – Audi Q4 e-tron, Volkswagen ID.4 GTX och Volvo XC60 Recharge T6 – mot etablerade Toyota RAV4 Laddhybrid och reder ut begreppen, räknar på kostnaderna och förbannar ännu en gång bristande funktion vid snabbladdning.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Audi Q4 40 e-tron Proline
  • Toyota RAV4 Laddhybrid AWD-i Style
  • Volkswagen ID.4 GTX
  • Volvo XC60 Recharge T6 Inscription

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Elbil eller laddhybrid, vad är smartast just nu och varför? Under lång tid har laddhybriden haft övertag försäljningsmässigt, men inte längre. Under sommaren som gick svängde pendeln över till elbilens fördel – men vet du vad som passar just dig? Alltså på riktigt, i din vardag? Nej, inte vad du vill ha. Inte ens chefredaktör Engströms favoritbeskrivning ”villhöver” räcker här. Nej, handen på hjärtat – vad behöver du? Och en ännu större fråga – brukar du köpa bil utifrån din behovsbild? 

Jag vet att jag aldrig har gjort det, köpt precis bara vad jag behöver. Vadå, det är väl bara att vara ärlig? Vem fasen behöver egentligen en Ford Escort från 1974 när man är 15 år gammal? Där någonstans började mitt missbruk och vi ska inte gå på djupet i den där sörjan utan knyta åter till huvudfrågan – är det elbil eller laddhybrid som är smartast just nu? För att ta resonemanget vidare tänker jag låta er göra en liten quiz på temat:

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!