Foto: Patrik Lindgren

Fyra laddhybrid-suvar med X

Laddhybridteknik i kombination med bokstaven X – finns det något hetare just nu? Nej, det verkar inte så. Nu tar vi oss an fyra av de nyaste bilmodellerna, alla med laddhybridteknik och X-modellnamn. Är BMW X1 xDrive25e, Kia XCeed Plug in-Hybrid, Opel Grandland X Hybrid4 eller Volvo XC40 T5 Twin Engine bästa valet?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • BMW X1 xDrive25e
  • Kia XCeed Plug-In Hybrid
  • Opel Grandland X Hybrid4
  • Volvo XC40 Recharge T5

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Det börjar se tufft ut för den som inte gillar elektrifiering. De laddbara bilarna ökar ständigt i försäljning och står nu för en fjärdedel av alla nya bilar som säljs i Sverige. Även om elbilarna ökar så är det laddhybriderna som går starkast och det är därför ingen överraskning att vi numera kan hitta laddhybrider i nästan alla segment. Bara i det så kallade C-segmentets suvavdelning hittar vi ett gäng nya alternativ och det går inte att blunda för att det därmed är dags för test!

Opel Grandland X Hybrid4 (kallas ibland även enbart Grandland X Plug-In Hybrid) är ett spännande tillskott, inte bara för att det här är Opels första laddhybrid utan även för att den visar det nya Opel – ett märke som lyder under strikta franska order.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!