Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Lynk & Co 01 PHEV i test mot 3 konkurrenter

Hyr den månad för månad, eller köp den som vilken bil som helst. Det nya bilmärket Lynk & Co är här med sin första modell 01 och utmanar alla bilvärldens gamla sanningar. Kan den även utmana syskonet Volvo XC40 Recharge T4, Cupra Formentor e-Hybrid och Hyundai Tucson Plug-in Hybrid?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Cupra Formentor VZ 1,4 e-Hybrid 245 hk DSG6 Plug-in Hybrid
  • Hyundai Tucson Plug-in Hybrid Advanced
  • Lynk & Co 01 PHEV
  • Volvo XC40 Recharge T4 Inscription

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

En matskål, en vattensil, en rakkniv, en nål, ett bälte och tre set av munkdräkt. Det är allt en buddhistisk munk får äga. En Lynk & Co 01 omfattas dock inte av regeln om ägodelar, som bara en är av de 227 speciella regler en buddhistisk munk lever sitt liv efter.

Att privatleasa en Lynk & Co är dock en helt annan sak än att äga en, och vad vi vet så säger ingen av de 227 reglerna något om privatleasing. Att det är en ny form av bilnyttjande som växer sig allt större är däremot ett faktum. På det är inte minst Lynk & Co ett bevis. Här har vi ett nystartat bilmärke helt och hållet uppbyggt kring privatleasing, och inte vilken privatleasing som helst. En Lynk & Co 01 PHEV kan köpas kontant för 440 000 kronor, men tanken är att nästan alla kunder ska skaffa den genom korttidsleasing. 5 500 kronor per månad. En månad i taget med en månads uppsägningstid. Kommer det verkligen att fungera?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!