Foto: Patrik Lindgren

Nya Skoda Octavia Combi är lastkungen i klassen

Teknikens Världs tester visar tydligt att den tjeckiska bilen är mest praktiskt utformad i klassen. Smartast lastutrymme tillsammans med bäst baksäte är två av fördelarna.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I testet av Skoda Octavia Combi, Ford Focus Active Kombi, Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och Toyota Corolla Touring Sports Trek är det förbluffande hur pass lika de fyra bilarna trots allt är i storlek. Kia är kortast med 460 centimeter, Ford och Toyota mäter 467 och Skoda Octavia 469 centimeter i längd. Visst, nio centimeter är en del – men knappast enorma skillnader. När vi tittar på axelavstånden ser vi ännu mindre skillnader. Återigen är Kia minst med 265 centimeter, Skoda mäter 269 och Ford samt Toyota 270 centimeter mellan axlarna. På bredden skiljer det tre centimeter (180-183 cm) och på höjden bara en (146-147 cm). Det är med andra ord bäddat för liknande innerutrymmen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!