Foto: Glenn Lindberg

Porsche Taycan Turbo mot Tesla Model S Performance

För över ett decennium sedan visade Elon Musk & Co i Kalifornien upp sin konceptbil Tesla Model S. Sedan dess har mycket ström flödat genom elnäten runt om i världen men det är först nu som en konkurrent kommit på allvar. Nya Porsche Taycan finns i tre olika versioner – vi plockar ut ”mellanmodellen” Turbo och gör upp om var elskåpet egentligen ska stå.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I testet ingår följande bilar: Porsche Taycan Turbo • Tesla Model S Performance.

Världen är orättvis. Inte tu tal om annat. Virusrapporterna duggar tätt medan halva jordens befolkning fortfarande sliter ont, går på knäna. Men bättring ska ske. Sias det om i alla fall. Bilar ska vara eldrivna har vi lärt oss, om inte så har Mr Elon Musk och hans Tesla borta i Kalifornien visat att framtiden är elektrisk. Den globalt sett största bilmarknaden, Kina, spär på genom att införa handelsprogram som stödjer elbilar i första rummet. Trots att Tesla Model S visades som konceptbil redan 2009 har resten av bilvärlden stått vid sidan av och tittat på.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!