Foto: Patrik Lindgren

Nya Skoda Octavia Combi mot tre konkurrenter

Nya Skoda Octavia Combi begår premiär i testlaget och möter hårt motstånd i form av prispressade Ford Focus Active Kombi, Toyota Corolla Touring Sports i höjt Trek-utförande och tidigare testvinnaren Kia Ceed SW – här i laddhybridutförande. Rejäla prisskillnader från start, men vad blir skillnaden på sista raden och vilken av dessa vill du leva med? Sveriges populäraste biltest Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test: • Ford Focus Active Kombi Launch Edition 1,0T 125 hk EcoBoost • Kia Ceed SW Plug-In Hybrid DCT Advance Plus • Skoda Octavia Combi TSI 150 Style • Toyota Corolla Touring Sports 2,0 Hybrid Trek Detta test och allt annat exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du utan kostnad full tillgång till om du scrollar ned en bit på denna sida.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det går inte att betrakta nya Skoda Octavia utan att förnimma auran av nya Volkswagen Golf. Så är det, båda bilarna är byggda med samma byggstenar och... vad betyder det egentligen? Det är en av frågorna som testet ska ge svar på och frågan blir ännu mer intressant om vi betraktar första testet av Volkswagen Golf generation 8 i Teknikens Värld nummer 10/2020 (som du även hittar på teknikensvarld.se) – som tydligt visade att nya Golf inte alls kändes så ny. Snarare tvärtom.

Foto: Patrik Lindgren

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!