Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Test av Land Rover Defender 90 V8 mot Mercedes G 400 d

De två testbilarna är redo och preparerade. Sand och bilar passar väldigt bra ihop och har alltid gjort. Men det ska visa sig att även om lyxiga Mercedes G 400 d och Land Rover Defender 90 V8 inte gör oss besvikna i den stora sandlådan så blir det fiasko i två viktiga testmoment. För att inte tala om hålet de gräver i plånboken.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Land Rover Defender 90 P525 V8
  • Mercedes G 400 d Stronger Than Time Edition

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Jag kan fortfarande minnas lukten av den fuktiga sanden den där sista varma höstdagen i sandlådan. Den kalla natten och morgonsolen gjorde sanden lagom hård och packad och inte så spröd som på sommaren. 

Nej, en fin höstdag på förmiddagen, då gick det perfekt att bygga vägar med svepande kurvor. Små fina garage under husen och vackra in- och utfarter till slotten i hörnen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!