Foto: Teknikens Värld

Toyota Yaris Cross och Seat Arona i test mot Dacia Sandero Stepway och Ford Puma

Den spanska storsäljaren Seat Arona har uppdaterats och möter motstånd från sprillans nya Toyota Yaris Cross när de ställs mot billiga Dacia Sandero Stepway och sportiga Ford Puma.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Dacia Sandero Stepway TCe 90 CVT Comfort
  • Ford Puma 1,0T Ecoboost MHEV 125 hk ST-Line
  • Seat Arona 1,0 EcoTSI DSG Xperience
  • Toyota Yaris Cross 1,5 VVT-iE E-Four e-CVT Premiere Edition

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Hösten gör sig känd genom bruna åkersträckningar, enstaka gula löv på träden och vissnande ­gräslängder som fladdrar i vägkanten. Vi kör på sörmländska småvägar söder om Mälaren. Vägarna är småfuktiga och testkaravanen sliter upp vatten från ­vägbanan som bildar en dimridå innan det sakta singlar ner mot den kalla asfalten igen.

En blå, vit, orange och grå siluett svischar förbi foto-Pattes kameraobjektiv medan hans skor sjunker i leran på en åker. Det är sådana här bilar folk faktiskt köper idag. Alltså köper för egna pengar. De kanske inte livar upp den stundvis grå och trista vardagen, de håller ner huvudet, biter ihop och gör sitt jobb. Under de senaste åren har biltillverkarna lagt mycket krut på bilar i den kompakta suvklassen så nu gör de faktiskt sitt jobb bra mycket bättre än många av de småbilar som ­passerat och numera kan kallas förfäder. Tekniken har gått framåt och sedan den först ­lanserades i större och dyrare bilar har några år passerat, något som nu betyder att flera av de tekniska hjälpmedlen går att hitta i avsevärt mycket billigare bilar. Bilar som dessa. Om än inte riktigt alla.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!