Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Volkswagen Touareg R mot 4 stora laddhybrider

Stora, tunga och en gång i tiden väldigt utskällda. Men de föraktade stadsjeeparna har blivit älskade suvar. Och med laddhybriddrivlina kan det här vara bland det allra mest klimatvänliga vi haft på våra gator.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Ford Explorer 3,0 Plug-In Hybrid ST Line
  • Mercedes GLE 350 de 4Matic
  • Range Rover Sport Signature P400e AWD
  • Volkswagen Touareg R PHEV 3,0 TSI e-Hybrid
  • Volvo XC90 Recharge T8 AWD R-Design

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Det är inte speciellt många som minns bilmodellen Matra-Simca Rancho. De två franska tillverkarna Matra och Simca byggde bilen tillsammans och bilar från Simca importerades under en period till Sverige av Philipson Automobil AB.
Det påstås att det var Philipson som första gången använde begreppet stadsjeep i en marknadsföringskampanj för Simca Rancho.
Bilen försvann men begreppet stannade kvar. Stadsjeep blev synonymt med stort, vräkigt, onödigt, dyrt och bullrigt. Stadsjeeparnas stadsjeep måste vara Hummer H1 som lanserades i början av 1990-talet och förkroppsligade allt som vi ogillade med ”stadsjeepar”.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!