080207-whiplashskada

Vilken coupé runt 250 000 kronor?

Mikael Stjerna svarar:

Vilken coupé runt 250 000 kronor?

Hej Mikael.

Vill först säga att ni gör en bra tidning.

Våra barn har blivit stora och har egna bilar så nu är det bara jag och min fru som åker på långresor. Har länge velat köpa en coupé, kör i dag en BMW 528i, men de är lite dyra i inköp.

Har fastnat för en Peugeot 407 Coupé. Vad tycker ni på Teknikens Värld om den bilen? Kommer jag att bli besviken på kvaliteten jämfört med BMW? Eller vilken bil skulle du rekommendera med ett pris omkring 250 000 kronor.

Med vänlig hälsning.

Petar Mutavic, Halmstad

Självklart ska du köpa en Peugeot 407 Coupé. Trots att det inte är Pininfarina som har ritat bilen påminner den i hög grad om en Ferrari, tycker jag. Invändigt handlar det om mindre spännande 407-delar, men det är inget att reta upp sig på. Det sitter ju Ford-knappar i Jaguar.

Beträffande kvaliteten har inte Peugeot rosat marknaden, men om 407 har det inte rapporterats många fel. Så jag tror du kan sova lugnt även när det

står en 407 Coupé i ditt garage.

Alternativ? Det finns inte många Grand Turismo-vagnar på marknaden och de som finns är vanligen betydligt dyrare. Peugeot tar 249 900 kronor för instegsmodellen, 407 2,2 vilket får betraktas som prisvärt.

En något dyrare modell är Alfa GT. Enligt prislistan kostar den 294 900 kronor. GT ser ut att vara mer sportbil än vad den är. Kupén är riktigt rymlig och vuxna ryms bra i baksätet. En praktisk detalj med Alfa GT är att det är en tredörrars halvkombi, lastutrymmet är således riktigt användbart.

Till sist återstår ju plåtcabbarna. Med hårda plåttak ser de ut som coupémodeller. Men sommartid kan du lyfta på hatten och känna vinddrag och solvärme så det står härligt till. VW Eos för 261 500 kronor ligger i samma prisklass och är en av de bästa modellerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!